Hvad Er En Efterskole?

Billede credits: Pixabay, JillWellington

En efterskole er en skole for unge mennesker mellem 14 og 18 år. Det er et sted, hvor du kan få undervisning i folkeskolefag for 8.klasse, 9.klasse og 10. klasse og samtidig dyrke en interesse, du har.

Der, hvor efterskolen skiller sig ud fra den almindelige folkskole, er, at du bor på selve efterskolen. Også når du har fri. Du sover, spiser, er kreativ og træner også på skolen. 

En efterskole er en form for ophold, hvor du møder nye venner fra hele Danmark og får udviklet dig selv personligt, sportsligt, musisk eller noget helt tredje afhængigt af skolens fokus. 

På en efterskole bliver der også tilbudt en masse valgfag, som enten kan være supplerende til skolens fokus, eller noget helt andet, hvis en lærer eller flere har nogle kvaliteter, som de gerne vil undervise i. Dette kunne eksempelvis være hækling, strikning, alternativ bevægelse, eller ekstra undervisning, hvis du har svært ved dansk, matematik, engelsk eller lignende. 

Eksamen og lektier kan du dog ikke slippe for, da du stadigvæk er under visse folkeskoleregler. Du skal derfor til eksamen, om du går i 8., 9. eller 10.klasse. 

En efterskole er et sted, hvor du får en hverdag sammen med de andre elever, og du får helt sikkert venner for livet, når du når ud på den anden side. 

Jeg gik selv på efterskole for 11 år siden og mødes stadigvæk med flere af mine efterskolevenner, hvor vi laver ting sammen, får lige lavet en opdatering på, hvordan det går og snakker selvfølgelig også om de gamle dage.

Jeg håber ovenstående har været med til at give et lille indblik i, hvad en efterskole er.

Skiltet øverst viser, at dette, du lige læste, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: perle ring.