Hvornår Blev Efterskoler Opfundet? Få Svaret Her

Billede credits: Pexels.com

Har du gået med tankerne om at starte på efterskole fordi det er hip og mange af dine klasse kammerater også skal starte på det? Men hvornår kom det egentlig til Danmark? I dette indlæg vil jeg kort forklare hvornår efterskolen kom til Danmark og hvor det var. Få svaret forneden. 

I 1800 tallet led Danmark som et fattigt land, men da grundloven blev indført i 1849, så blev der lagt op for et meget bedre skole miljø for de danske studenter. 

Her ønskede man at gøre skolerne fri for kirkernes snærende bånd. Så i 1851 kom Danmarks første efterskole, også kendt som "Højere bondeskole", til Ryslinge på Fyn af Kristen Kold. 

Grænsen mellem efterskoler, "dagefterskoler" og højskole var svært at definere, så man satte en grænse på maksimum 18 år i mellem eftersoler og højskoler. 

Et par hunrede år efter, så er efterskolen stadig et populært sted for den danske ungdom at tilbringe tid inden de skal tage valget om hvilke gymnasie de vil optages på. 

Tilbage i 2018 var der ca.  29.206 elever som startede på efterskoler i skoleåret mellem 2018 og 2019. Det var det højeste antal nogensinde, og lur mig ikke om det snart bliver forbi passeret. 

Her skal vi huske at takke: avxperten, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette indlæg. Find et stort udvalg af produkter hos avxperten webshop, eksempelvis ostemaskine eller utallige andre gode varer.