Hvad Er En Højskole?

Billede credits: Pixabay, pasja1000

Definition

Skærer du ordet 'højskole' ind til benet, betyder det en kostskole, hvor man har undervisning inden for det eller de emner, som du interesserer dig for. Samtidig bor du også på selve skolen (hele tiden). 

En højskole er for alle og der er ingen eksamen og ingen bestemte regler for, hvem der må gå på skolen. 

Personlig oplevelse

Jeg har selv gået på højskole og kan kun anbefale alle mennesker, der overvejer det, at gøre det. Også selv hvis de ikke overvejer det faktisk ;-)

Det giver så meget at have mulighed for at arbejde med sig selv og de interesser, man har. 

Selve kulturen og sammenholdet man har på en højskole er helt fantastisk. Jeg gik selv på en international højskole med en masse dejlige mennesker, som kom både fra Danmark og hele verden. Man lærer utrolig meget om hinandens kulturer, især sprog og sproglige udtryk. Det kan give en masse gode grin og indtryk, som man tager med sig resten af livet. 

Jeg gik på en gymnastikhøjskole, hvor jeg lærte at presse mig selv, sportsligt og personligt (på den gode måde). Jeg blev klogere på, hvem jeg var og hvilke værdier, der var vigtige for mig og så har jeg fået venner for livet over hele verden. 

Det er guld værd at give sig selv den oplevelse. Jeg har aldrig fortrudt det og kommer aldrig til at fortryde det. Jeg vender tilbage hvert år til min højskole og siger til mig selv, at det kunne altså være sjovt med et halv år mere.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Perlen Odense forhandler blandt andet halskæde med bogstav. Det betyder, at Perlen Odense får et link i teksten på netop denne artikel.